Неруйнівний контроль
 
Головна arrow Контроль покриттів arrow Детектори пористості
27.04.2024
 
 
Дефектоскоп покриттів PoroTest7 Версия для печати Отправить на e-mail
porotest_7.jpg

Призначення

Porotest 7 призначений для виявлення тріщин, пористості, неприпустимих утонень та інших порушень суцільності захисних покриттів застосування високовольтної імпульсної напруги і фіксацією електричного пробою. Прилад застосовується для ручного контролю суцільності полімерних, епоксидних та бітумних ізоляційних покриттів трубопроводів, ємностей, цистерн та інших конструкцій у процесі їх будівництва, експлуатації та ремонту.

Пристрій

 Porotest 7 складається з електронного блоку з підключеним до нього високовольтного електроду. В залежності від умов контролю вибирається тип електрода. Електронний блок служить для індикації випробувальної напруги на рідкокристалічному дисплеї, рахунку числа пробоїв, світлової та звукової сигналізації про пробою.

Переваги

- Швидке виявлення пористості та дефектів в ізоляційному матеріалі
- Надійне виявлення пористості відповідно до стандарту
- Безпека оператора
- Різноманітність електродів

Принцип дії

Принцип дії приладу заснований на електричному пробої повітряних проміжків між прикладеним до поверхні покриття об'єкта контролю електродом, підключеним до одного полюса джерела високої напруги, і самим об'єктом контролю, підключеним до іншого полюса зазначеного джерела високої напруги (клема заземлення блоку контролю) безпосередньо або через ґрунт. Електричний пробій повітряних проміжків між електродом та об'єктом контролю перетворюється на електричні сигнали.

Продолжение...
 
Дефектоскоп покриттів Elcometer 266 Версия для печати Отправить на e-mail
elcometer_266.png

Новий портативний електроіскровий дефектоскоп Elcometer 266 компанії Elcometer, що використовує високовольтний метод, поєднує останні розробки в області дефектоскопії покриттів, що дозволяє виявляти дефекти покриттів ще швидше, безпечніше і точніше, ніж це було можливо раніше. Високовольтні електроіскрові дефектоскопи постійного струму, також відомі як детектори пористості, застосовуються для забезпечення довговічності систем з покриттями шляхом визначення місця знаходження мікроотворів, бульбашок повітря і пористості в непровідних покриттях на провідних основах, в тому числі бетоні.

  • Плавне регулювання напруги: 0,5кВ - 1кВ з кроком 50В та 1кВ - 30кВ з кроком 100В
  • Калькулятор напруги автоматично встановлює потрібну напругу залежно від товщини покриття.
  • Вбудований вольтметр забезпечує відповідність значення вхідного значення встановленому операторам
  • Поставляється три версії приладу 5кВ, 15кВ та 30кВ
  • При виявленні дефекту прилад задіяє аудіо та візуальні сигналізації
  • Спеціальні ребра з гуми забезпечують чудовий захист, а додаткова рукоятка для другої руки, що постачається як аксесуар, дозволяє працювати з приладом двома руками.
  • Подвійний захисний вимикач на рукоятці запобігає випадковому вимкненню
  • Батарейні джерела живлення можуть заряджатися як у приладі, так і поза приладом та забезпечують до 40 годин безперервної роботи. Повне заряджання батареї протягом 4 годин.
Продолжение...
 
Дефектоскоп покриттів HOLITECH Версия для печати Отправить на e-mail

  holitech.jpg

Дефектоскоп покриттів Holitech призначений для контролю цілісності діелектричних захисних покриттів на струмопровідних основах та виявлення точкових дефектів та несуцільностей, напр. для:

- бітумних або епоксидних покриттів на бетоні (резервуарів, сховищ)

- Склоподібних/емалевих покриттів та фарб на сталевих основах (хімічних реакторів, ємностей, баків)

- ізоляційних покриттів на металевих та бетонних нафто-, газо-, водопроводах - Гнучких мембранних покриттів на бетонних настилах мостів.

Принцип дії дефектоскопа: електрод, на який подано високу напругу, проводять по поверхні покриття. У разі присутності точкового дефекту або, якщо товщина покриття менша за рекомендовану, відбувається коротке замикання, про що свідчить звуковий і візуальний сигнал на приладі та рукоятці датчика з електродом. При цьому пошкодження покриття не відбувається завдяки низькому допустимому струмовому навантаженню. Чутливість приладу можна регулювати таким чином, щоб він ігнорував блукаючі струми та визначав лише точкові дефекти та пропуски.

- Прилад простий у використанні

- Цифровий РК-індикатор

- Налаштування чутливості

Продолжение...
 
 
Top! Top!
рейтинг сайтов