Неруйнівний контроль
 
Головна arrow Візуальний контроль arrow Hawkeye accesories arrow Вибір бороскопа серії HAWKEYE
19.04.2024
 
 
Вибір бороскопа серії HAWKEYE Версия для печати Отправить на e-mail

Бороскопи Hawkeye Blue – жорсткі бороскопи з різними кутами напрямку огляду, кільцем кругового огляду на 360 °. У цих моделях збільшено контраст і чіткість зображення спеціально для затемнених місць.

Бороскопи Hawkeye Blue Flexible - гнучкі бороскопи, найкраще співвідношення ціна/якість, можливість артикуляції дистальним кінцем у 2-х або 4-х напрямках, залежно від моделі. Мають герметичну робочу частину, стійку до різних технічних рідин.

Бороскопи Hawkeye Pro MicroFlex - напівжорсткі та гнучкі бороскопи, діаметр яких складає всього 0,9 мм!

Бороскопи Hawkeye Pro Rigid - жорсткі бороскопи, в яких покращено чіткість та яскравість зображення. Виготовляються із застосуванням технології endoGRINs® е2, яка знижує дисперсію світла з 25% до 10% порівняно з технологією endoGRINs®. Ці моделі мають незалежне кільце фокусування.

Довжина та диметр робочої частини бороскопів Hawkeye Довжину потрібно вибирати такою, щоб робоча частина могла проникнути в отвір на всю його глибину, але не надто виступати з нього. Діаметр робочої частини повинен бути меншим, ніж діаметр отвору, щоб мати можливість нахиляти бороскоп, досліджуючи велику площу. Якщо вам потрібно дослідити маленький і великий отвір, то краще вибрати два різні бороскопи для двох різних діаметрів отворів.

При виборі довжини та діаметру робочої частини необхідно пам'ятати, що якщо Ви хочете отримати найвищу якість зображення, рекомендується вибирати максимально короткий та більший діаметр бороскопа. Напрямок огляду бороскопів Hawkeye Якщо провести уявну вісь через робочу частину бороскопа, то кут від осі до центру поля зору - це напрямок огляду. Зверніть увагу на досліджувану поверхню, особливо відзначивши точку входу в порожнину та область, яку слід дослідити. Якщо досліджувана поверхня знаходиться на одній лінії з уявною віссю, то найкращим вибором буде бороскоп із прямим напрямом огляду - 0°. Якщо досліджувана поверхня знаходиться позаду вхідного отвору, наприклад клапана в двигуні внутрішнього згоряння, то в такому випадку, доцільно вибирати прилад з кутом напрямку огляду 120°. Якщо Вам потрібно провести обстеження отвору, у стовбурі зброї, найкращим вибором у такому випадку буде бороскоп з кутом напрямку огляду 90°.

Освітлення

Щоб розглянути досліджувану порожнину, треба спочатку підсвітити її. В наш час якісні прилади зазвичай використовують джерела освітлення, які підключаються до роз'єму бороскопа світловодним кабелем і передають світло до об'єкта, що досліджується, через робочу частину бороскопа по найтоншому оптоволокну. Усі бороскопи Hawkeye® використовують волоконну оптику для підсвічування. Джерела освітлення Mini-Maglite та SuperNOVA безпосередньо підключаються до роз'єму бороскопа та використовуються як переносні. Моделі Luxxor 24 і Luxxor 50 - це потужніші, стаціонарні моделі, що підключаються за допомогою світловодного кабелю.

Кут поля зору бороскопів Hawkeye

Розмір видимого зображення обумовлений кутом поля зору. Уявіть собі конус, що походить від лінзи об'єктива. Ви зможете побачити все, що буде всередині цього конуса. Для вирішення більшості інспекційних завдань досить прийнятним є використання об'єктивної лінзи з полем зору близько 40°.

Збільшення бороскопів Hawkeye

Лінзи з великим полем зору дозволяють оглядати більшу площу, проте дають менше збільшення і мають більш низьку роздільну здатність. Зміна збільшення відбувається з допомогою наближення чи видалення бороскопа від об'єкта спостереження. У наведеному графіку представлена ​​залежність збільшення від відстані до обстежуваного об'єкта для лінз з різним полем зору.

 
 
Top! Top!
рейтинг сайтов