Неруйнівний контроль
 
Головна arrow Вібродіагностика і лазерне центрування arrow Лазерне центрування arrow Система лазерного центрування SHAFTLIGN Touch
25.04.2024
 
 
Система лазерного центрування SHAFTLIGN Touch Версия для печати Отправить на e-mail

 shaftlign.jpg

Високотехнологічна модульна система для використання при центруванні валів та геометричному центруванні. Система призначена для повного та точного виконання всіх необхідних операцій лазерного центрування.

Контактна система доступна у двох комплектаціях. У комплектації OPTALIGN touch використовується датчик та лазер sensALIGN 5 sensor and laser. Обидві комплектації постачаються у чотирьох конфігураціях.

Компоненти sensALIGN 5

Лазер sensALIGN 5

Напівпровідниковий лазерний діод випромінює промінь червоного світла (довжина хвилі 630-680 мм), який стає помітним при попаданні на поверхню. Діаметр лазерного променя класу 2 становить приблизно 5 мм. Внутрішні оптичні та електронні елементи оснащені внутрішнім ущільненням, що запобігає забрудненню.

Датчик sensALIGN 5

Датчик оснащений вбудованим блоком Bluetooth, двома датчиками положення, які заміряють точне положення лазерного променя при обертанні валів. Він також обладнаний електронним кренометром для вимірювання рівня нахилу валу під час обертання. На передній стороні датчика встановлено два світлодіодні індикатори. Якщо дивитися на датчик, лівий індикатор відображає регулювання променя лазера і стан заряду. В залежності від поточного режиму світлодіодний індикатор може підсвічуватись червоним, помаранчевим або зеленим. Правий світлодіодний індикатор відображає стан зв'язку через Bluetooth. У режимі сканування та після встановлення зв'язку він підсвічується синім світлом. Живлення датчика здійснюється від внутрішньої літієво-іонної батареї, що перезаряджається 3,7 В/5 Вт·ч.

 

Режими вимірювання

Наступні режими вимірювання можна використовувати для машини з горизонтальною орієнтацією.

- "Вимірювання в режимі IntelliSWEEP" — режим для вимірювання стандартних машин із муфтовим з'єднанням. Він дозволяє визначити ступінь впливу таких факторів, як люфт муфти, нерівномірне обертання, вібрації з навколишнього середовища, і допомагає позбутися помилок, що виникають через це.

- "Вимірювання в режимі безперервної лінійної розгортки" (Розгортка) використовується для вимірювання машин зі стандартним муфтовим з'єднанням. Вали обертаються безперервно у напрямку обертання машин до досягнення прийнятної якості вимірювань. 

- "Вимірювання в режимі IntelliPOINT" — цей режим використовується у випадках, коли роз'єднані вали можна зафіксувати у певному положенні (наприклад, якщо карданні вали демонтовані). Він також використовується у випадках, коли вали з'єднані, однак є торсіонний люфт. Цей режим гарантує, що точки вимірювання залишаються на тій же дузі обертання, отже, підвищується точність вимірювання.

- "Режим вимірювання intelliPASS" - цей режим використовується випадках, коли роз'єднані вали неможливо зафіксувати у певному положенні.

- "Режим ручного прокручування" використовується для вимірювання на роз'єднаних та необертових валах (одному або обох). Лазер обертається поруч із датчиком у кількох кутових положеннях.

- "Вимірювання в багатоточковому режимі" — режим для вимірювання роз'єднаних валів, неповоротних валів, підшипників ковзання (радіальних підшипників), залитих бабітом підшипників, валів, що складно провертаються, валів з нерівномірним поворотом, а також для вимірювання великих прольотів із використанням лазерного променя.

- "Вимірювання в статичному режимі" — режим використовується для вимірювання машин з вертикальною орієнтацією.

Технічні характеристики

- touch пристрій

Процесор (CPU) Процесор: 1,0 ГГц quad core ARM®Cortex-A9

Пам'ять: 2 ГБ ОЗУ, вбудована флеш-пам'ять 1 ГБ, картка пам'яті SD 32 ГБ

Дисплей

Технологія: проекційно-ємнісний сенсорний екран з тех- нологією мультитач

Тип: кольоровий графічний TFT-дисплей пропускаючого типу з підсвічуванням (удобочуваний при сонячному освітленні)

Роздільна здатність: 800 x 480 пікселів

Розміри: Діагональ 178 мм (7")Світлодіодні індикатори 3 світлодіоди для індикації статусу акумулятора 1 світлодіод для індикації зв'язку по WiFi

Джерело живлення

Час роботи: 12 годин у нормальному режимі роботи (робочий цикл: 25% - проведення вимірювань, 25% - проведення обчислень, 50% - в режимі очікування)

Акумулятор: літієво-іонний акумулятор 3,6 В, 80 Вт · год, зарядний пристрій: 12, 36 Вт; стандартний циліндричний з'єднувач «гніздо-гніздо» (5,5×2,1×11 мм)

Зовнішній інтерфейс

USB-порт для підключення картки пам'яті

USB-порт для підключення до ПК та заряджання (5 В пост. струму, 1,5 A)

Послідовний інтерфейс RS-232 для підключення датчика

Послідовний інтерфейс RS-485 для підключення датчика

Інтерфейс I-Data для підключення датчика

Вбудований інтерфейс Bluetooth® бездротового зв'язку (для під- підключення пристроїв на відстані до 30 м (100 футів) по прямій лінії видимості в залежності від навколишніх умов)

Вбудований бездротовий інтерфейс LAN IEEE 802.11 b/g/n, ско- зростати передачі даних до 72,2 Мбіт/с (залежно від кон- фігурації)

Технологія зчитування міток RFID з можливість читання та запису (залежно від конфігурації)

Захист від довкілля Клас IP 65 (захист від пилу та попадання струменів води) відповідно до вимог стандарту DIN EN 60529 (VDE 0470-1), стійкий до ударів

Відносна вологість: 10-90%

Випробування на падіння Висота 1 м

Діапазон температур

Експлуатація: від 0 до 40 °C

Заряджання: від 0 до 40 °C

Зберігання: від -10 до 50 °C

 - Лазер sensALIGN 5

Тип напівпровідниковий лазер

Джерело живлення 2 елемента живлення × 1,5 В IEC LR6 (AA)

Час роботи: 180 годин

ЗахистIP 65 (захист від пилу та попадання струменів води), протиударне виконання

Відносна вологість: від 10 до 90%

Експлуатація: від -10 до 50°C

Зберігання: від -20 до 60°C

Розміри прибл. 105 × 74 × 47 мм

Маса Прибл. 225 u

Довжина хвилі: 630–680 нм (червоний, видимий спектр)

Клас безпеки клас 2 відповідно до IEC 60825-1:2007

Запобіжні заходи

Потужність лазерного пучка Розбіжність лазерного пучка Лазер відповідає вимогам 1040.10 та 1040.11 (частини 21) Зведення федеральних нормативних актів США (CFR), крім відступів у відповідності з Повідомленням про лазерів № 50 від 24 червня 2007 року.

Забороняється спрямовувати джерело лазерного випромінювання в очі < 1 мВт 0,3 мрад

- Датчик sensALIGN 5

Тип 5-вісний датчик: 2 площини (4 осі і кут)

Джерело живлення

Батарея: літій-іонна батарея, що перезаряджається: 3,7 В/5 Вт · год (опція)

Час роботи: 10 годин безперервної роботи

Час заряджання: за допомогою зарядного пристрою 2,5 год до 90 %; 3,5 год до 100 % Через USB-порт - 3 год до 90 %; 4 год до 100 %

Захист від несприятливих впливів навколишнього середи

Захист від навколишнього освітлення IP 65 (захист від пилу та попадання струменів води), протиударне виконання

Відносна вологість: від 10 до 90%

Діапазон температур Експлуатація: від –10 до 50°C Заряджання: від 0 до 40°C Зберігання: від –20 до 60°C 

Розміри Прибл. 105 × 74 × 58 мм

Маса Прибл. 235 г

Дискретність виміру (патент США 6 040 903) 1 мкм (0,04 міл) і кутове 10 мкрадіан

Частота вимірювання прибл. 20 Гц

Точність вимірів (Середн.)

Дискретність інклінометра

Похибка інклінометра > 98 %. 0,1° 0,3% від повної шкали ®

 

 
< Пред.
 
Top! Top!
рейтинг сайтов